Gernikako Allende Salazar eskolako jangelan tokiko ekonomia, ingurugiroarekiko errespetua eta elikadura osasuntsua sustatzea dute helburu. Haurrek tokiko produktu fresko eta ekologikoak jaten dituzte eta familiek elikagaien jatorriaren berri jasotzen dute menuaren eskuorrian.

Barazkiak: EKO – Busturialdeko 5 baserrietatik
Fruta: EKO  – Busturialdea, kanariar irlak, Balentzia eta Nafarroa
Lekariak eta Zerealak: EKO – Araba, Gaztela eta Ebro
Arraina: BAJURAKOA: Ondarruko arrandegi batek garbituta   saltzen digu.
Esnekiak: EKO – Errigoitiko baserri batekoak
Okel gorria: EUSKOLABEL – Iturbe Anaiak, Busturia
Txerria eta Txerrikiak: EUSKOLABEL: Basatxerri, EH
Arrautzak: EKO  – Busturia
Oilo okela: “CAMPERO”, LABEL: Galizia
Kontserbak: BERTAKOA: Gizaburuaga
Ogia: Hurun EKO – Mendiondo Okindegia
Olioa: EKO – Nafarroa

Hemen ikusi dezakezue neguko menua:

Info+ http://www.gurasoakallende.net