Bidezko Elikadura GKEak, Euskal Herriko Unibertsitateko Nazioarteko Lankidetza eta Garapenari buruzko Ikasketa Institutuarekin (Hegoa) eta EHIGErekin batera, ” Familientzako Elikadura Eskola: Elikadura osasungarri eta jasangarri baten aldeonline ikastaroa osatu dugu.

Elikadura-praktika iraunkorrak eta osasungarriak sustatzeko funtsezko helburuarekin, doako kurtso berritzaile honek funtsezko tresna izan nahi du familiek aldaketa eraldatzaileak bultza ditzaten, bai hezkuntzaren esparruan, bai etxean.

Hezkuntza-programak funtsezko hiru modulu ditu:

  1. Nork elikatzen gaitu? – Atal honek nekazaritzako elikagaien ekoizpenaren funtzionamendua argitzen du, korporazio gutxi batzuk merkatuan nola nagusitzen diren aztertuz. Kontsumo-ohiturak egokitzeko moduari buruzko aholku praktikoak ematen ditu, gizartearen, ingurumenaren eta ekonomiaren ikuspegitik aukera iraunkorragoak ahalbidetzeko.
  2. Zaindu dezagun gure elikadura– Nutrizioan oinarri bat eskaintzeaz gain, modulu hau familiak gomendio praktikoekin hornitzeko diseinatuta dago, haur eta gazteek elikadura-erregimen osasungarria har dezaten bermatuz.
  3. Eskolako elikadura eredu berriak– Hemen, parte-hartzaileek ikastetxeetako elikadura-ingurunea eraldatzeko estrategiak ezagutuko dituzte, jantokiko menua hobetzetik ikasleen hamaiketakoetan eta askarietan aldaketa positiboak sartzeraino.

Doako ikastaro honen abantaila nagusietako bat malgutasuna da, erabiltzaileei beren erritmoan aurrera egiteko aukera ematen die, edozein zalantza edo kezka argitzeko prest dagoen profesional-talde batek lagunduta.

Aukera hau aprobetxatu eta elikadura-ohiturak mundu jasangarriago baten alde eraldatu nahi badituzu eman izena lotura honetan.

Informazio gehiago: https://alimentareseducar.org/